Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
duns100_2023

 

חוק ההגנה על קניין רוחני בארה"ב איננו חוקתי, כך טוענים פרופסורים למשפטים בארה"ב.

בימים אלו (יולי 2011), נמצאת תחת דיון נוקב בקונגרס האמריקאי, הצעת חוק Protect IP (הגנה על קניין רוחני). יש להבהיר IP כנזכר בסקירה זו, הכוונה ל Intellectual Property , ולא ל- Internet Protocol (נושא בפני עצמו, שעניינו בעיקר חשיפת כתובת IP של גולשים).

תכלית הצעת החוק הינה לחזק את ההגנה על הקניין הרוחני באינטרנט. על פי הצעת החוק, בית המשפט יוכל להורות לספקי האינטרנט לחסום אתרי אינטרנט על ידי מתן צו מניעה זמני. אבל, לדברי יותר מ- 90 פרופסורים למשפטים, אשר כתבו לחברי הקונגרס, חוק ההגנה על קניין רוחני, אשר נועד לאפשר חסימת דומיינים המקדמים פיראטיות דיגיטלית, אינו חוקתי. כן הם טוענים כי, הוא מפר את התיקון הראשון לחוקת ארה"ב 0המעגן את חופש הביטוי), ושקיימות בו בעיות חוקתיות חמורות, העלולות לערער את מדיניות החוץ של ארה"ב וכן להפר את חופש הביטוי באינטרנט.

"באופן מפתיע, החוק חל על שמות דומיינים מחוץ לארצות הברית, גם אם הם רשומים בדומיינים שאינם com. כדוגמת uk. או fr." הם אומרים. "זה אפילו חל על אתרים שאין להם כל קשר עם ארצות הברית, כל עוד הם גורמים נזק לכאורה לזכויות קניין רוחני מארצות הברית." כך התבטאו פרופסרים בכתבה של TGDAILY.

עוד הם כותבים כי "בית המשפט יכול להוציא צו מניעה לספקי האינטרנט, גם אם מעולם לא ניתנה לבעל שם הדומיין הודעה על כך".
הצו אשר מכריח את ספקי האינטרנט לחסום אתרים, יכול לגרום להשפעות הרות אסון על מערכת האינטרנט של Domain Name System .
"בכך שהחוק מסמיך את בתי המשפט להוציא צו המורה על הסרה או החלפה של רשומות במסד הנתונים של שרתי שם מתחם Domain Name Servers, הוא פוגע בעקרון האוניברסליות של שם המתחם – שכל שרתי שם מתחם, באשר הם עשויים להימצא ברשת, יחזירו את אותה התשובה כאשר ישאלו לגבי כתובת האינטרנט של כל שם מתחם ספציפי – על אילו מאין ספור של יישומי אינטרנט, כיום, הם מבוססים".

כלומר, טענתם של הפרופסורים המוחים היא, שחייבת להיות קוהרנטיות באינטרנט, שהקשת כתובת אתר אינטרנט תמיד תפנה לאותו אתר, לא משנה היכן אנו מצויים על-פני כדור הארץ, וכי לא יעלה על הדעת, שהקשת כתובת X בארה"ב תביא לאתר Y ואילו בכל העולם הקשת כתובת X תפנה לאתר X.

"אפילו יותר מטריד הוא, שהחוק חותר תחת המאמצים, שכרגע בעיצומם – ונתמך בחום על ידי ממשלת ארה"ב – לבנות הגנות אבטחה חזקות יותר לתוך פרוטוקולים של DNS ".

לבסוף, הם מציינים, כי החוק פוגע במאמצי ארה"ב להיראות כמגנה על חופש הביטוי, בתקופה שבה היא להוטה לעשות זאת.
"אפילו סין אינה דורשת כי מנועי חיפוש שמחוץ לסין יסרבו לערוך אינדקס או קישור לאתרי אינטרנט אחרים מחוץ לה", הם מציינים.

האמור לעיל אינו חוות דעת משפטית, בכל עניין מומלץ להתייעץ עם עורך דין קניין רוחני. לקביעת פגישה עם עורך דין המתמחה בקניין רוחני ובדיני אינטרנט התקשרו: 03-5323650 או בדוא"ל : office@ophirlaw.com.

כתיבת תגובה