Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
duns100_2023
בית ספר למשפטים במישגן ארה"ב, הגיש תביעת לשון הרע באינטרנט, ובקשה למתן צו אשר יורה על חשיפת IP של גולשים אנונימיים, אשר לטענתו ביצעו פרסום המהווה הוצאת דיבה.

בעידן הנוכחי, האינטרנט מחזיק במעמד החשוב ביותר ככלי תקשורתי המאפשר את חופש הביטוי, כאשר כל אחד יכול להביע את דעתו באופן אנונימי, לכאורה ללא חשש לגילוי זהותו, בפוסט, בבלוג או אפילו בתגובית (טוקבק).
אך מה קורה כאשר, לגישתו של מושא הביקורת, דעותיו של כותב התגובה, הפוסט או הבלוג פוגעות בשמו הטוב ומהוות כביכול הוצאת דיבה או פגיעה בקניין רוחני.

לאחרונה (יולי 2011), הגיש בית הספר למשפטים Thomas M. Cooley"" במישיגן ארה"ב שתי תביעות לשון הרע, בעקבות סדרה של פרסומים באינטרנט אשר פוגעים בשמו הטוב של בית הספר.

התביעה הראשונה הינה נגד משרד עורכי דין אמריקאי, Kurzon Strauss, אשר כתב באתר האינטרנט שלו כי בית הספר למשפטים Cooley, מפרסם נתונים כוזבים לגבי תנאי ההעסקה של בוגריו, וכעת נמצא תחת חקירה פדרלית. בית הספר טען בתביעה, כי אמנם צוין באתר האינטרנט של משרד עורכי הדין שיש עוד בתי ספר תחת חקירה פדרלית, אך רק השם שלהם צוין בפוסט, ועל כן יש פה, לטענת התביעה, לשון הרע במזיד.

בתביעה השנייה שהגישו, ביקש בית הספר מבית המשפט, שיורה לשתי חברות אחסון אתרים לחשוף את זהותם של ארבעה בלוגרים וכותבי תגובות באינטרנט (חשיפת IP), על מנת שיוכלו להגיש נגדם תביעת הוצאת דיבה. מבין הבלוגרים האנונימיים, נמצא "Rockstar05" אשר יצר את הפוסט: "התרמית של בית הספר למשפטים ת'ומס מ. קולי" וכתב במספר אתרי אינטרנט כי בית הספר הוא "פושע" ושהוא מבצע "הונאות".
לאחר ש "Rockstar05" שמע על התביעה הוא הוסיף לפוסט שכתב באינטרנט, כי מה שכתב היה בגדר ביקורת בדיוק כמו אלה הקיימות באתרי ביקורת סרטים באינטרנט.

שתי התביעות, אשר עומדות על סך של 25,000 דולר כל אחת, יבחנו, בין היתר, על פי הגבלות חופש הביטוי באינטרנט ומידת האחריות של ספקי שירות לחשוף את שמות לקוחותיהם. יוער, כי בארה"ב ישנה מערכת דינים שונה מהדין בישראל, בכל הנוגע להוצאת דיבה באינטרנט, וחשיפת IP.
נכון לעת כתיבת שורות אלו, בשל פסיקת בית המשפט העליון בישראל בפרשת רמי מור, קיים קושי רב לקבל צו לחשיפת IP בישראל, כאשר התביעה אינה נגד המעוול, כי אם נגד צד ג' (חברת אחסון אתרים למשל).
לעומת ישראל נכון לעת כתיבת שורות אלו ובטרם נכנס לתוקפו חוק הטוקבקים, אשר צפוי להיחקק בקרוב, הדין בארה"ב מאפשר בנסיבות חריגות לקבל צו לחשיפת IP כאשר מדובר בלשון הרע מפגיע, ולתובע עילת תביעה טובה.

אין האמור לעיל מהווה חוות דעת או ייעוץ משפטי.

לקביעת ייעוץ עם עורך דין לשון הרע באינטרנט, התקשרו: 03-5323650 או פנו בדוא"ל: office@ophirlaw.com.

כתיבת תגובה