Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
duns100_2023

איך לכתוב ביקורת באינטרנט מבלי להסתכן בתביעה? עו"ד גיא אופיר בראיון ל- ynet

בעידן בו ביקורת פומבית על בתי עסק וארגונים שונים ברשתות החברתיות הפכה לדבר שבשגרה, נשאלת השאלה מה מותר ומה אסור לכתוב, האם הבעת דעה חריפה עלולה לעלות לנו בתביעת לשון הרע ובאיזה סכומים עלולים לתבוע אותנו בעקבות פרסום משמיץ?

בכתבה שהתפרסמה באתר ynet, הסביר עו"ד גיא אופיר, בין היתר, מה מותר ומה אסור לצרכן לפרסם כביקורת על בית עסק. "ראשית, בתי המשפט הצהירו בכמה פסקי דין, שביקורת צרכנית היא דבר ראוי ומבורך, שבכוחה להביא לשינוי חיובי בהתנהגות עסקים. הבעת דעה היא הגנה מוכרת בחוק איסור לשון הרע, ומושתתת על חופש הביטוי", אמר אופיר.

הוא הוסיף: "עם זאת, על חוות הדעת להתפרסם בתום לב על ידי הצרכן. כך למשל, כאשר גולשים כתבו על לקוחה שלי כי האוכל שלה מגעיל ונתנו לה בפייסבוק דירוג של כוכב אחד מתוך חמישה, בית המשפט קבע כי פרסמו לשון הרע במזיד, וחייב אותם לפצותה. זאת מכיוון שמעולם לא טעמו את האוכל, והסיבה האמיתית לכך שכתבו את הביקורת הייתה נעוצה בסלידתם מדעותיה הפוליטיות. אילו אכן היו טועמים את המזון, ואם אכן בית המשפט היה משתכנע כי תחושתם מהמזון הייתה כי הוא מגעיל, ולא היה מניע נסתר אחר, סביר להניח שהתביעה הייתה נדחית".

לקריאת הכתבה המלאה באתר ynet לחצו כאן.

עורך דין גיא אופיר

עורך דין גיא אופיר

עדכונים אחרונים מהתקשורת